SELFPOWER
Armonie | Simplitate | Deschidere

Despre Selfpower


Cristina Elena Ionescu

Psiholog clinician / Psihoterapeut / Consilier Educațional

    Alegerea de a studia psihologia și de a deveni psiholog și psihoterapeut a apărut în urma dorinței de a învăța cum să înțeleg, și să trec, peste anumite perioade dificile din viața mea, dar și din nevoia de a înțelege mai bine psihicul uman. De-a lungul timpului, datorită feedbackului pe care l-am primit de la mentorii/profesorii mei, dar și de la persoanele cu care interacționam, mi-am dat seama că dispun de resursele necesare pentru a fi alături de oameni în diferite momente ale vieții lor și că îi pot ghida să ajungă la esența lor, de a găsi soluții la dificultățile prin care trec și am capacitatea de a fi empatică.

    De-a lungul timpului am explorat mai multe abordări terapeutice cum ar fi analiza tranzacțională, psihoterapia cognitiv-comportamentală, psihoterapia experiențială, psihoterapia centrată pe persoană, psihanaliza. Dintre toate aceste abordări psihoterapeutice m-am regăsit mai mult în abordarea experiențială. Aceasta reprezintă o metodă terapeutică ce îi încurajează pe clienți să identifice și să abordeze problemele ascunse sau subconștiente prin activități precum jocul de rol, artterapie, exercițiu provocator, improvizație, meditație, metafora, resemnificarea experienței trăite etc. Este o terapie individuală, cât și colectivă (de grup, de familie, organizațională), pentru adulți, dar și pentru copii și adolescenți.

    Lucrez atât cu adulți, cât și cu familii, cupluri, copii și adolescenți. O pasiune la fel de dragă mie, pe lângă psihologie, este educația. Am fost profesor pentru învățământ primar timp de 9 ani și în decursul acestei perioade mi-am dat seama cât de importantă este psihoeducația în dezvoltarea armonioasă a personalității. Dorind să fructific această abilitate pe care mi-am format-o de-a lungul timpului, susțin în prezent și workshop-uri de dezvoltare personală pentru adulți și copii pe diferite tematici. De asemenea sunt foarte pasionată de psihologia artei și cum aceasta poate fi conectată cu psihoterapia. Ce îi motivează pe oameni să privească artele vizuale? Ce funcție este deservită de această activitate și ce caracteristici ale unei opere de artă susțin această funcție? Aceste întrebări, precum și altele cu privire la conexiunea dintre artă și psihoterapie sper că își vor găsi răspunsul într-un proiect de suflet pe care îl voi începe în curând și despre care veți afla mai multe detalii pe site.

Formare profesională

  • Am absolvit Liceul Pedagogic „Alexandru Vlahuță” din Bârlad, apoi am început să lucrez în învățământul de stat și particular ca profesor învățământ primar concomitent cu studiul Științelor Politice la Facultatea de Filozofie din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.
  • Apoi am studiat la Facultatea de Psihologie din cadrul Universității Ecologice din București, continuând cu studiile de master în cadrul Universității București, specializarea Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei.
  • Ulterior am continuat urmând școala de formare și dezvoltare personală S.P.E.R.
  • În anul 2014 am absolvit în cadrul Universității Goethe din Frankfurt un modul de Psihologie socială și organizațională.
  • În anul 2016 am urmat programul de formare în educație parentală „Circle of Security” în urma căruia am devenit educator parental.
  • De asemenea, în decursul anilor am participat la conferințe naționale și internaționale pe diferite tematici legate de psihoterapie și dezvoltare personală care m-au ajutat foarte mult să-mi formez o perspectivă holistică asupra psihicului uman.
  • În anul 2017 am înființat Asociația Selfpower care are ca scop contribuirea la creșterea nivelului de sănătate psihică, emoțională și socială a individului prin promovarea serviciilor de psihoterapie, dezvoltare personală, educație și management al stilului de viață ca normalitate și necesitate pentru o bună funcționare a acestuia în familie și în societate.
  • În prezent îmi desfășor activitatea ca psiholog/psihoterapeut în cadrul Asociației Selfpower, dar și ca psiholog școlar în cadrul Liceului Teoretic Național.

Ana Nechifor

Consultant
Expert fiscal

    Pasiunea pentru domeniul educational am descoperit-o inca din timpul facultatii, prin participarea la numeroase proiecte cu impact social, proiecte cu privire la orientarea in cariera a liceenilor si constientizarea importantei educatiei, precum si alte proiecte pentru copii cu probleme sau din medii defavorizate. De asemenea, in cadrul facultatii am absolvit si modulul psihopedagogic care a fost urmat de practica psihopedagogica realizata in cadrul unei institutii de invatamant din Bucuresti.

    Pasiunea pentru dezvoltare personala a luat nastere ca urmare a experientelor pe care le-am trait si care mi-au creat la un anumit moment dificultati in a ma regasi si a ma descoperi pe mine, desi ulterior am constientizat ca acestea au facut parte din procesul de formare al individului care sunt astazi. Ca urmare, de fiecare data cand am ocazia le transmit celor din jurul meu o doza de pozitivism pentru a-i determina sa isi constientizeze puterea interioara “Selfpower”.

Răzvan Andrei Ionescu

Consultant IT
Freelancer

    Salut, sunt Răzvan.
    Am fost implicat în lumea ONG încă din facultate. Am fost membru fondator al Asociației Athena - asociația studenților departamentului de lb germană din UPB, fondator și președinte al Asociației Studențești Etica Project Bucharest. Am participat si am organizat schimburi de experiență cu studenți atât din România cât și din alte țâri.

    Experiența acumulată în aceste activități extra-școlare m-a ajutat să mă orientez mai bine în lumea reală și să îmi construiesc cariera profesională la care am visat. Au urmat 15 ani petrecuți în roluri de consultant IT în cadrul diverselor instituții financiare internaționale. Am călătorit foarte mult în interes de servciu, am lucrat și am trăit în tări și culturi diverse. Am învâțat să văd lucrurile din noi perspective. Prin implicarea mea în Asociația Selfpower vreau să împărtășesc din experiențele câștigate în toți acești ani și să învăț lucruri noi alături de oameni vechi și noi.

Iulia Radu

Psihoterapeut / Psihopedagog

    După terminarea liceului am luat decizia de a mă forma în domeniul psihologiei. La momentul respectiv nu eram conștientă de fascinantă complexitate a acestuia. Însă, pe parcurs am realizat că psihologia nu este doar o profesie, este un stil de viață care se reflectă în orice activitate, mod de a fi, de a acționa și de a gândi. Beneficiind de formare și dezvoltare personală, am avut propriile mele conștientizări care mi-au oferit o direcție și un sens. Acest sens este acela de a acompania oamenii în a se (re)găsi și conecta cu conținutul valoros din interiorul lor.

    Formarea pe care am ales să mă axez este cea experiențială, această bazându-se pe capacitatea umană de dezvoltare și transformare. Cred că fiecare persoană este unică și are resurse care așteaptă să fie accesate. În această abordare sunt folosite diferite activități menite să sprijine autocunoașterea, autenticitatea, spontaneitatea și calitatea comunicării, abilitătile de contact și formarea unor comportamente sănătoase de rol (în cuplu, familie, relații interpersonale, profesie și organizații).

    Altfel spus, psihoterapia experiențială folosește metode creative care să ajute clientul să se descopere pe sine și să se restructureze conform nevoilor sale din prezent.

    Un alt factor care a contribuit la alegerea mea a fost și unul dintre valorile mele, și anume, viața în sine. Consider că viața reprezintă o călătorie fascinantă de formare, descoperire și transformare a propriei povești. Psihoterapia este instrumentul prin care această poveste se transformă odată cu unicitatea protagonistului.

    Am început făcând terapie cu copiii, iar acest lucru m-a ajutat să înțeleg impactul pe care mediul îl are asupra dezvoltării unei persoane. De aceea, mi-am extins activitatea spre a lucra atât cu copilul, cât și cu familia acestuia, pentru o schimbare reală în viața fiecăruia.

    În prezent fac psihoterapie experiențială, consiliere parentala și ateliere pentru copii, familii și adulți în cadrul asociației Selfpower. Scopul întregii mele activități este acela de a oferi un suport real în demersul de îmbunătățire și transformare personală.

Formare profesională

  • Psihoterapeut și consilier psihologic în supervizare, Psihopedagog
  • Am absolvit Liceul Școală Centrală din București, apoi am început Facultatea de Psihologie și Științele Educației la Universitatea București;
  • Am continuat cu master-Evaluarea, Consilierea și Psihoterapia Copilului, Cuplului și a Familiei, la Universitatea București;
  • Ulterior am urmat formarea în Psihoterapia experientială a unificării;
  • Timp de 5 ani am făcut consiliere parentala și terapie comportamentală cu copii tipici, copii cu autism sau întârziere în dezvoltare.
  • În prezent îmi desfășor activitatea ca psihoterapeut în cadrul Asociației Selfpower.

Loredana Fetca

Psihoterapeut și consilier psihologic în supervizare
Consultant în carieră GCDF

    Am știut încă de la primul meu contact cu psihologia (în perioada liceului) că acesta este drumul pe care îmi doresc să-l urmez. Deși în perioada respectivă nu aveam foarte multe informații despre ce înseamnă exact acest domeniu, orice circumstanță care făcea trimiteri în această arie îmi dădea acel sentiment de apartenență, genul acela de emoție „că dintodeauna ai făcut parte din acel ceva”.

    De-a lungul timpului am făcut multiple popasuri în călătoria creșterii mele profesionale, de la spitale (Institutul Clinic De Oncologie Fundeni - secția pediatrie), penitenciare (Penitenciarul București Jilava), instituții de stat și asociații ce vin in sprijinul adultilor (DGASPC Sector 1, Complexul Social de Servicii Sfantul Nicolae, Centrul Maternal Casa Agar - Touched Romania) la cabinete psihologice particulare. Toate aceste experiențe valoroase m-au ajutat să imi perfecționez lucrul terapeutic cu adulții, copiii și familiile.

    În prezent îmi desfășor activitatea ca psihoterapeut/consilier psihologic experiențialist în cadrul Asociației Selfpower, dar și ca psihoterapeut la cabinetul particular. Psihoterapia experienţială înglobează mai multe psihoterapii pe care le-a transformat în metode şi tehnici pentru a încuraja identificarea şi abordarea problemelor ascunse sau subconştiente prin activităţi, cum ar fi discuții despre „aici și acum”, jocuri de rol, imagini ghidate etc. şi împreună cu persoana în cauză analizează şi restructurează, deblochează şi activează resurse, ajută persoana să–şi regăsească sensul şi propria valoare, să vindece traume, să integreze experienţe.

    Pentru mine, succesul terapeutic se reflectă în vindecarea omului în așa fel încât să poată căpăta propria autonomie emoțională, acel tip de autonomie care să-i permită să-și acceseze într-o manieră sănătoasă resursele de care dispune pentru a putea accepta și face față atât în situațiile pozitive, cât și în cele mai puțin pozitive ca fâcând parte din procesul natural al vieții. Ceea ce m-a ajutat dintodeauna în această profesie au fost empatia și acceptarea necondiționată a omului în toată complexitatea sa.

    Cred în potențialul tău de creștere și al fiecărui om, în unicitatea ta și în resursele tale nebănuite, astfel că oricât de confuz sau neclar ar părea în anumite momente acest drum pe care îl ai de parcurs, rolul meu este acela de a te însoți și sprijini necondiționat în tot acest proces.

Formare profesională

  • Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea București;
  • Master Consiliere Școlară și Dezvoltarea Carierei, Universitatea București;
  • Program de formare GCDF, NBCC România
  • Master - Evaluarea, Consilierea și Psihoterapia Copilului, Cuplului și a Familiei, Universitatea București;
  • Psihoterapeut și consilier psihologic cu formare în Psihoterapia experiențială a unificării.