SELFPOWER
Armonie | Simplitate | Deschidere

Articol Selfpower


Un alt fel de Harap-Alb...


Doar niște gânduri....


Ganduri...foarte multe ganduri...atitudini nebanuite, inconstiente, motive cu un numar infinit apar in explicatii... si, totusi, care este adevarul, unde este adevartul Sine? Bineinteles, el nu se dezvaluie in toata splendoarea sa fara a-ti impune trecerea unor probe...deloc usoare..infruntarea unor temeri pe care tu nici nu le constientizai pana atunci, ci le ascundeai sub aripa protectoare a unor moduri de aparare. Stiu, suna a "Harap-Alb", dar nu este deloc un basm.. :).

La inceput totul este nonsens, este ca o nebuloasa ce nu mai dispare si iti pui de nenumarate ori intrebarea "De ce?". Gasesti vinovati...devii o VICTIMA.

Vine momentul cand ceri ajutorul. Realizezi ca ceva este nelalocul lui, acolo, in interiorul tau. Se da o lupta crancena intre doua forte anatagoniste, dar care totusi au un punct in comun...TU! Este ciudat. Incepi sa devii din ce in ce mai atent la reactiile tale, la gandurile tale, la emotiile tale...si stii ce se intampla? Incepi sa joci un rol, un rol mult mai important decat multe altele pe care le-ai jucat pana atunci si pe care le vei juca in continuare. Un rol de care depind multe aspecte ale personalitatii tale. Este rolul de OBSERVATOR. Cand reusesti sa intri in acest rol si sa-i intelegi valoarea si contributia la descoperirea propriului tau Sine, reusesti sa devii CONSTIENT. Cand devii constient, asta se va intampla treptat, evident, incepi sa te cunosti pe tine!

Este un proces lung care dureaza, poate, o viata intreaga. Insa, odata ce ai plecat pe acest drum nu mai poti da inapoi..te macina aflarea unui raspuns...ACELUI RASPUNS. Tot imperiul construit pana in acel moment devine o ruina si trebuie cladit un altul, mult mai puternic. Iata de ce nu este un proces usor. Nu esti niciodata pregatit pentru SCHIMBARE. Nu te speria! Este normal! Este natura umana sa prefere confortul lucrului stiut in detrimentul celui nou. Ceea ce ai tu de facut este sa accepti schimbarea, sa o primesti in viata ta cu bratele deschise. Este tot ceea ce ai de facut pentru a reusi sa construiesti un nou imperiu. Un imperiu mai puternic, un imperiu care stie de ce este acolo, care ii este menirea, care ii sunt limitele, ce accepta si ce nu accepta...


autor: Cristina Ionescu , publicat: 27 Februarie 2016, 09:37