SELFPOWER
Armonie | Simplitate | Deschidere

Proiect Selfpower


Balkan Youth at Film Fests

‘Balkan Film Festivals and Young Audience” reprezinta unul dintre proiectele in care este implicata Asociatia Selfpower in colaborare cu Goethe-Institut si Cultural Management Academy.

Acesta este un proiect de cercetare in care sunt implicate patru tari din Balcani - Romania, Grecia, Bulgaria, Bosnia Herzegovina - scopul fiind identificarea strategiilor folosite de festivalurile de film din cele patru tari participante pentru a atrage tanara audienta si schimbul de bune practici intre acestea.

Ar urma intrebarea de ce aceasta cercetare? Ei bine, festivalurile de film joaca un rol foarte important in procesul de alfabetizare vizuala a publicului, iar alfabetizarea cinematografica consta in faptul ca filmele pot fi un instrument puternic in cresterea gandirii critice la tinerii cu varsta cuprinsa intre 12 si 18 ani, construirea identitatii culturale proprii, respectarea identitatii culturale a celorlalti, respectarea si impartasirea ideilor si valorilor precum respectul, empatia si toleranta prin descoperirea altor culturi si prin identificarea eroilor din filme. Cu alte cuvinte, cati dintre voi nu ati avut un film sau erou dintr un film inspirationali, care v-au marcat sau care au jucat un rol important in propria voastra dezvoltare personala?